Crowell Hill

Chinnor, Oxen

A characterful flint and brick cottage was being given a new lease of life with a grand extension. I was bought on board to create a visual transition from old to new via a sympathetic design scheme.

My challenge was to pull their style together and design the layout of the modern rear extension”

BEAUTIFUL ARCHITECTURAL DETAILS ARE TONALLY LINKED WITH A BESPOKE RUG INSPIRED BY ARTWORK FROM EGON SCHIELE
BEAUTIFUL ARCHITECTURAL DETAILS ARE TONALLY LINKED WITH A BESPOKE RUG INSPIRED BY ARTWORK FROM EGON SCHIELE
A TRANSITION FROM OLD TO NEW, A LIGHTER COLOUR PALETTE AND MID CENTURY FURNITURE

A STUNNING GLASS WALKWAY THROUGH TO AN OPEN PLAN KITCHEN AND DINING AREA OVERLOOKING A WOODLAND GARDEN

CONTEMPORARY ARTWORK SITS AMONGST ANTIQUE FURNITURE TO REFLECT THIS NEW SPACE WHILST LINKING IT TO THE REST OF THE HOUSE

BESPOKE BUILT OAK CABINETRY SITS OPPOSITE A WALL OF HAND DRAWN WALLPAPER TO GIVE THE SMALLEST OF ROOMS A BIG PERSONALITY

CASE STUDY

See how we designed this home here:

We love Kate’s eye for colour and the way she interpreted our not entirely mainstream ideas to come up with workable solutions. She listened carefully to what we wanted and translated it very pragmatically”

JOHN & HELEN, CHINNOR